Harcsapörkölt,túrós csuszával….

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Timcsi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Recept leírás:

Hozzávalók:

1 kg körüli harcsa
1/2 kg csuszatészta
1/2 kg túró
1 nagy doboz tejföl
10 dkg füstölt szalonna

bors
1 ek őrölt paprika
1 nagy fej hagyma
1 paradicsom
1 zöldpaprika

*

Elkészítés:

Megtisztítjuk, felvágjuk és besózzuk a halat.Majd megforgatom kicsit lisztben és kevés olajon kicsit átsütöm,majd kiszedem.
Az összekockázott szalonnát sütni kezdjük, ha kiolvadt a zsírja, kiszedjük a pörcöt, és beletesszük az összevágott hagymát.
Amikor üveges a hagyma, félrehúzzuk a tűzről, meghintjük pirospaprikával. Felöntjük vízzel, beletesszük az összevágott paradicsomot, parikát sűrűn kevergetve, nagy lángon főzzük az alapot.Mikor már jól összeforrt bele teszem az előzőleg megsütött harcsákat.Amikor a hal már majdnem megpuhult, liszttel elkevert tejföllel besűrítem a levét. Még egyszer felforralom.
Közbe megfőzöm a tésztát is és össze keverem a túróval-tejföllel.

Harcsapörkölt,túrós csuszával….