Hozzávalók:
70 dkg filézett harcsa*harcsát vágd egyenletes kockákra
15 dkg szalonna
2 nagy fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 paradicsom
2 paprika
4-5 dl víz
csípős paprika
fűszerpaprika
só, bors
Galuskához:
25 dkg túró
2 db tojás
kb 15 dkg liszt
1 kiskanál só
1 csokor aprított kapor
5 dkg zsír vagy vaj *folyósra olvasztod
*
Elkészítés:
Elkészítés:
A szalonnát kockázd fel, majd egy mélyebb serpenyőben kezdd el pirítani. Ha már eresztett egy kis zsírt, add hozzá a kockákra vágott hagymát, amikor az már kicsit megpirult, add hozzá a fűszerpaprikát, vigyázz arra, hogy le ne égjen,majd a halat.Add hozzá a vizet, majd ha elkezd forrni, darabold bele a paprikát, a paradicsomot, ha szereted, akkor egy kis csípős paprikát is, valamint sózd és borsozd meg,készre főzöd.
Galuska elkészítése:
Üsd le egy tálba a tojásokat,majd mehet bele a többi hozzávaló,keverd össze. Tedd hozzá részletekben a lisztet. Ne a mennyiségre figyelj, hanem arra. hogy a tészta közepes keménységű, jól szaggatható legyen. Csak annyira keverd össze, hogy a tészta homogén legyen, de nem kell (sőt nem is jó) hosszasan kevergetni.Amikor forr a víz,tedd a fazék tetejére a galuska-szaggatót és gyors mozdulatokkal szaggasd bele a galuskát a forrásban levő vízbe. Tarts a fazékban egy fakanalat és közben keverd meg az edény aljára leesett tésztát.
Amikor kész vagy a szaggatással, keverd át ismét. Amikor a galuskák feljöttek a víz felszínére, meg is főttek (és még kiszedve is tovább főnek), egy szűrőkanállal szedd ki egy lábosba, amelyben előzőleg 1-2 dkg zsírt vagy vajat megolvasztottál. Keverd össze.Lehet tállalni…Jó étvágyat kívánok!