Hozzávalók:
70 dkg filézett harcsa
12 dkg szalonna
1 nagy fej vöröshagyma
2 paradicsom
2 paprika
3 dl tejföl
2 dl víz , szükség szerint
csípős paprika
fűszerpaprika
liszt
só, bors
*
Elkészítés:
A szalonnát fel kockázom, és egy mélyebb serpenyőben kezdem el pirítani. Ha már eresztett egy kis zsírt, hozzá adom a kockákra vágott hagymát. Amikor az már kicsit megpirult, a nagyobb kockákra vágott harcsa darabokat és a fűszerpaprikát is hozzá adom. Így pirítom pár percig együtt, vigyázva , hogy a paprika meg ne égjen. Hozzá adok egy kevés vizet, majd ha elkezd forrni, bele darabolom a paprikát, a paradicsomot. De jó a házi lecsó is .Sót és borsot kíván még. Ha kellőképp összefőttek, a tejföllel és a liszttel egy kis víz- ha szükséges még- hozzáadásával sűrítem be az egészet.
Nokedlival tálalom, de az ínyencek szerint túrós tésztával az igazi.