Harcsapaprikás

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Gasztropajti

👨‍🍳 Szakács értékelése: 4 / 5 ⭐ (3 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

40

Sütési / főzési idő (perc)

35

Nehézség

Könnyű

Recept leírás:

Hozzávalók:

1 kg harcsafilé (afrikai harcsa)
3 fej vöröshagyma,
10 dkg füstölt szalonna,
4 gerezd fokhagyma,
kevés őrölt pirospaprika, só, őrölt bors,
2 zöldpaprika,
2 paradicsom,
kevés liszt,
kevés étolaj,
200 g. főzőtejszín, esetleg tejföl

*

Elkészítés:

Filézett harcsából 1 kilónyit csíkokra szelünk, kicsit megsózzuk.
A felkockázott füstölt szalonnát kevés olajon megsütjük, a tepertő darabokat kivesszük.
A forró zsíron megdinszteljük a hagymát, fokhagymát, hozzáadjuk a csíkozott zöldpaprikát, és az apróra vágott paradicsomot.
Sózzuk, borsozzuk.
Fedő alatt paprikás alapot készítünk.
Mikor a hagyma kissé szétfőtt, a harcsát kevés lisztbe forgatva is hozzáadjuk, továbbfőzzük.
Visszatesszük a tepertődarabokat is.
A tejszínt elkeverjük kevés lisztel, a paprikás levéből kivéve temperáljuk, és hozzáöntjük a harcsához.
Kevés őrölt paprikával színezzük, de adhatunk hozzá kaprot is, mert illik a harcsához.
Galuskával tálaljuk, de szervírozhatjuk túrós csuszával is.
Ebben az esetben a tepertőt adjuk a túrós csuszához.

Harcsapaprikás