Hangyaboly

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Rena

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

10

Előkészítési idő (perc)

0

Sütési / főzési idő (perc)

0

Nehézség

Haladó

Hangyaboly

Hangyaboly

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

12 tojásból piskóta
Krémhez: 7 dl
15evők. cukor
5 evők. liszt
2púpos evők.kakaópor
2 van.cukor
10dkg mazsola
Fél rumaroma
1 Rama
2 teavaj

*

Elkészítés:

Leáztatom a mazsolát a rumaromában
Először a krémet készítem el,hogy meghűljön besamelt főzök.A lisztet és cukrot egy tálba összekeverem annyi tejjel,hogy folyós állagú legyen,majd a maradék tejet felteszem a tűzhelyre ,ha bőrösödik a tej akkor belecsurgatom a lisztes cukrot,folytonos keverés közben keményre főzöm.Félre teszem hűlni.A Ramat a teavajjal és van.cukorral fényesre kikeverem,apránként belekeverem a besamelt is (3 részre osztom),majd a 2 evőkanál kakaót is hozzáadom ,ez ízlés szerint lehet több is ,minél kakaósabb annál finomabb,de vigyázzunk,nehogy keserű legyen a krém.Ennek 1/3-át kivesszük egy tálba a maradék 2/3-ba belekeverjük a rumos mazsolát ,piskótát sütök a tojásból,a legnagyobb gáztepsiben.Ha kisült és meghűlt egy 24 cm átmérőjű tányérral kiszabtam egy darabot belőle,ez lesz a torta alja.Félreteszem,a többit felcsíkozom ujjnyi vastagságúra.
Elkezdjük összerakni a hangyabolyt még pedig úgy ,hogy a felcsíkozott piskótával kibélelek egy 24cm szájú ,nem túl mély kerek tálat úgy,hogy befedje az alját a piskóta majd a rumos krémből kenek egy jó adagot ,megint piskóta  és ismét krém addig rétegezem,míg a tál megtelik bekrémezem ismét a piskótát és amit kiszabtam 24cm kört az elején az ráteszem (ez az alj) lefóliázva  pihen kb.12 órát a hűtőben .Ez után kiborítjuk és befedjük a maradék 1/3 krémmel nem kell,hogy tökéletes sima legyen,de mindenhol takarja a tortát ,beszórjuk csokidarával vagy színes cukorkákkal és már kész is .Lehet tálalni.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Hangyaboly