Hangyaboly torta

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

60

Sütési / főzési idő (perc)

35

Nehézség

Hangyaboly torta

Hangyaboly torta

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

6 tojásos piskóta
Krém
2 csomag vaniliás vagy csokis pudingpor
7.5 dl tej
7 evőkanál cukor
2,5 dl hab tejszin
2 evőkanál cukor
2 evőkanál étkezési zselatin+1 dl víz
csoki reszelék

*

Elkészítés:

-a piskótát megsütjük ,kihütjük
-ketté vágjuk hosszában és keresztben is
-egy tálat ki tapétázunk a piskótával,az oldalait is ( ebbe jön a krém és a piskóta darabkák)
-a többit darabokra  vagdossuk  csak annyit hagyunk amivel befedjük a süti tetejét
Elkészitjük a krémet
-a pudingot megfőzzük a tejjel + cukor
-a tejszint a 2 kanál cukorral kemény habbáverjük
-a zselatint 1 dl langyos vizben elkeverjük ,majd a langyos pudinghoz adjuk
-a tejszint kanalanként a kihült pudinghoz adjuk
-10 percre a hütőbe tesszük
-a piskótát megkenjük a krémmel .. teszünk félre  egy keveset ,hogy legyen mivel bekenjük a piskótát kívűlről
-bele  helyezzük a piskóta darabkákat és újra jön egy sor krém
-így járunk el amig elfogy a krém
-a tetejét befedjük a piskótával
-a hűtőben pihentetjük 3-4- órát aztán
.-kivesszük a hűtőből és kiborítjuk
-az alja lesz a teteje
-bekenjük a megmaradt krémmel
-megszorjuk csoki reszelékkel
-újra a hűtőben pihentetjük tálalásig

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Hangyaboly torta