Hangyaboly sütemény

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Csildi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

12

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

25

Nehézség

Haladó

Hangyaboly sütemény

Recept leírás:

Hozzávalók:

4 tojás
25 dkg porcukor
25 dkg ráma
25 dkg liszt
1 cs sütőpor
½ dl rum  vagy pár csepp rum aroma
1 cs csokis tortadara
Mázhoz:
12 dkg porcukor
2 dkg kakaó
2 evőkanál étolaj
2 evőkanál forró víz

*

Elkészítés:

Ismét egy finom recept Anyukám kézzel írott receptes könyvéből .
4 tojás sárgája, 25dkg porcukor, 25dkg ráma, ezt habosra keverjük, 25dkg liszt, 1cs sütőpor, és a 4 tojás felvert habja  ½  dl rum, 1csomag tortadara csokis, ezt hozzá adjuk.
Jól elkeverjük. 2 Őzgerinc formába sütjük.
180 fokon 25 perc alatt szépen megsül.
Majd  a tetejét leöntjük a csoki mázzal .
Csoki máz:
12 dkg porcukor, 2dkg kakaó, 2 evőkanál étolaj, és 2 evőkanál forró víz ezt egy picit felforraljuk és ráöntjük.

Hangyaboly sütemény

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Hangyaboly sütemény

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!