Hozzávalók:
Tészta: 25 dk Rama, 20 dk kristálycukor, 5 db tojás sárgája, 1 csipet só, 40 dk finomliszt, 1 cs sütőpor
Töltelék: Ezt kell elkészíteni először !
2cs vanilia puding, 8 csapott evők. cukor 5 dl tej, 40 dk tejföl, 5 db tojádfehérje habnak, 1 db reszelt citrom héja
Tetejére vaniliás porcukor
*
Elkészítés:
A 2 cs pudingot a cukorral és a tejjel megfőzzük.
Ha már csak langyos akkor hozzáadjuk a tejfölt a tojáshaob és a reszelt citromhéjjat.
A tészához valókat egy tálban jól összegyúrjuk, majd lisztezett szilikonos papíron nyújtjuk 27X38-as tepsire méretezve 60-40 %-os elosztásban.
60 % a süti alja lesz, majd ráa a krém és a tetejére rácsozva teszük a 40% tésztát.
200 fokra előmelegített sütőbe teszem és 10 perc múlva lentebb kapcsolom 180 fokra és addig sütöm, míg szép piros lesz a teteje.
Kiveszem, megszórom porcukorral és hűvös helyen másnap reggel szeleteltem.
Nagyon finom és mutatós érdemes kipróbálni!
Jó étvágyat kívánok.
(nekem annyira megtetszett, hogy saját ötlet alapján a meggyes változatát is azonnal megsütöttem)