Hozzávalók:
Ezt a sütit nagyon egyszerű elkészíteni évek óta készítem. A lényeg, hogy a tepsi alja jól ki legyen vajazva.
30 dkg liszt
20 dkg cukor
1/2 csomag sütőpor
2 cs. vaníliáscukor
50 dkg túró
5 dl tej
5 dkg vaj
4 tojás
1 csipet só
1 citrom lereszelt héja
*
Elkészítés:
A tűzhelyet előmelegíthetjük 250 fokra.
A lisztet a cukorral, sütőporral és sóval összekeverem. Kettéosztom. A nagytepsi alját jól kikenem vajjal, majd a tészta egyik felét beleszórom, majd arra az 50 dkg túrót egyenletesen, arra a két csomag vaníliáscukrot és a citrom reszelt héját, aztán az egész tepsi tetején elszórom a tészta másik felét egyenletesen. A tojásokat szétválasztom, a fehérjét kemény habbá verem. A sárgáját kicsit felverem és óvatosan összekeverem a felvert habbal és hozzáöntöm a tejet, ezt az egészet jól elkeverem és ráöntöm a tészta tetejére. A vaj másik felét megolvasztom és rálocsolom a tésztámra. Sütőbe teszem és kb. 5-10 percig nagylángon sütöm, amíg a teteje picit pirosodik, majd lejjebb veszem kb. 180 fokra a hőfokot. Sütöm kb. 15-20 percig még, tűpróba. (összesen 25-30 perc sütés) Kiszedem és várok kicsit hűljön a tészta, majd szeletelem.


