Hamis túrós

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Klárika

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

1

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

45

Nehézség

Hamis túrós

Recept leírás:

Hozzávalók:

A tésztához:
40 dkg liszt
15 dkg cukor
10 dkg margarin
1-2 ek tejföl, szükség szerint
1 tojás
fél cs sütőpor
1 csomag vanillincukor
1 citrom reszelt héja
csipet só
A töltelékhez:
5 dl tej
2 cs vaníliás pudingpor
20 dkg cukor
1 nagy és 1 kis pohár tejföl
fél citrom leve

*

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit gyorsan összegyúrjuk, két felé vesszük és fél órára a hűtőbe tesszük.
Amíg a tészta a hűtőben, addig elkészítjük a krémet.
Ehhez a fél liter tejet a cukorral felmelegítjük, hozzáadjuk a pudingport, sűrűre főzzük, majd hűlni hagyjuk.
Ha lefedjük, nem bőrösödik meg a teteje.
Amikor kihűlt, belekeverjük a tejfölt, a citrom levét és héját.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A tészta mindkét feléből lisztezett deszkán tepsi méretű lapot nyújtunk.
A nyújtófára feltekerjük és az egyiket a vajjal kikent, liszttel meghintett tepsi aljába tesszük.
A tészta tetején egyenletesen elosztjuk a tejfölös krémet, majd a másik tésztalappal beborítjuk.
A tészta tetejét megszurkáljuk villával.
A tepsit az előmelegített sütőbe tesszük és 25 perc alatt megsütjük (a teteje éppen hogy színt kap ).
A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd hűtőbe tesszük mielőtt felszeleteljük.
A legfinomabb, ha másnap szeleteljük.
De néhány órás hűtés után ha megszilárdult a krém, már szeletelhető

Hamis túrós

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Hamis túrós