Hozzávalók:
kakós piskótához:
4 tojás
4 ek cukor
3 ek liszt
1 ek holland kakópor
kevéske sütőpor
Krémhez:
1 l tej
2 vaníliás pudingpor
8 ek cukor
1 cs gesztenyemassza
1 kis cs zselatin
7,5 dl Hulala tejszín
20 dkg babapiskóta
1 rumaroma
3 cs vaníliás cukor
3 adag erős feketekávé
Díszítéshez:
keserű kakaópor
*
Elkészítés:
Egy kapcsos tortaformában kakaós piskótát sütünk.
1 l tejből, 8 ek cukorból, a két pudingporból és a csomag gesztenyéből sűrű krémalapot főzünk, és langyosra hűtjük.
Beáztatjuk a zselatint a csomagolás szerint 6 ek vízzel, majd ha megduzzadt, a mikróban felmelegítjük és a langyos, pudingos masszához keverjük habverővel.
1/2 l tejszínt kemény habbá verünk, és a pudingos masszához keverjük óvatosan, hogy ne törjön össze a hab.
A piskótát 2 részre vágjuk. Az alsót tálcára helyezzük, a tortaformát rákapcsoljuk és megkenjük egy adag tejszínes krémmel. A krémre egy sor rumos kávéba forgatott babapiskóta kerül, majd krém, babapiskóta, ismét krém és a tetejére kerül a második barna piskóta. Maradjon egy kevéske krém a torta tetejére. Ha rákentük, akkor szórjuk meg keserű kakóporral, és egy éjszakára tegyük hideg helyre. másnap a karimát lehúzzuk és felvert tejszínnel díszítjük.
sütési hőfok:
180°C
