Hozzávalók:
Egy 3 tojásból sütött sárga piskóta
Pudinghoz:
4 ek. liszt
4 ek. cukor
1 púpozott ek. (hollandi) kakaópor
1/2 l tej
3 dkg mazsola
1/2 dl rum, vagy annak megfelelő rumaroma
20 dkg baracklekvár
4 dl tejszínhab(nálam habszifonban készült)
Csokiöntethez:
3 dkg vaj(vagy margarin)
5 dkg porcukor
1/2 ek. kakaópor
kevés tej
*
Elkészítés:
A hozzávalókból főzök csokipudingot. A mazsolát rumba áztatom. A piskóta 1/3-át egy tálba tépkedem, rászórom a rumos mazsola felét, meglocsolom a piskótát rummal, rárakom a baracklekvár 1/3-át, majd ráöntöm a puding 1/3-át. Ezt még kétszer megismétlem. Amikor kihűlt, hűtőbe teszem.
Tálaláskor tejszínhabbal díszítem, és meglocsolom csokiöntettel, amit vajból, porcukorból, kakaóportól és pici tejből főzök.
Csokiöntet: A vajat(vagy margarint) felolvasztom a porcukorral, hozzáadom a kakaóport, egy kevés tejet és összeforralom az egészet, azután kihűtöm.