Hozzávalók:
1 pár virsli
25 dkg zöldbab(télen mélyhűtött)
1 nagyobb krumpli
3 cikk fokhagyma
1 fej hagyma
1 ek. zsír
1 cs. ek pirospaprika
1 ek. mustár
1/2 cs. kapor apróra vágva, vagy 2 kk. szárított
só
bors
1 dl tejföl
*
Elkészítés:
A zsírból, hagymából és pirospaprikából pörköltalapot készítek, ráteszem a karikára vágott virslit, sózom és 5 percig főzöm. Közben a zöldbabot is megfőzöm a kaporral és a fokhagymával, sóval. A kockára
vágott krumplit egy harmadik edényben szintén megfőzöm, sós vízben. Amikor minden puha, a virslire öntöm a krumplit és a zöldbabot is, levével együtt, hozzáteszem a mustárt, borsot és jól összeforralom. A tejfölt kikeverem egy edényben, fokozaton merek hozzá a forró levesből (hőkiegyenlítés), majd visszaöntöm a levesbe és azzal is forralok rajta egyet. Hamar kész van, az igazi palóclevest is így készítem, csak virsli helyett húsból csinálom hozzá a pörköltet.