Hozzávalók:
Tészta: 80 dkg
Krém: 1 liter
*
Elkészítés:
Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a tésztát. 5 részre osztjuk 4 részt 2 milliméteres lapokra nyújtunk és egy nagy tepsi hátulján 180 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt szép halvány színre sütjük. Az 5. lapból kis korongokat szúrunk ki és azokat is kisütjük.
A krémhez 1 liter tejet 30 dkg cukorral felforralunk belefőzünk 9 evőkanál búzadarát. Addig kevergetjük míg megfő majd hideg vízbe állítva félig kihűtjük ekkor hozzákeverjük a 20 dkg vajat vagy margarint.
Ezzel a krémmel ha langyos megtöltjük a lapokat.
A tetejére olvasztott csokit vagy házi csoki mázat készítünk. Pár óra múlva ha teljesen kihűl már szépen szeletelhető is.
A korongokhoz a tésztákat szilva lekvárral összeragasztjuk és csoki csíkokkal díszítjük. Sokáig el áll fém dobozban így előre süthető.
A tészta lapok bármilyen krémmel tölthetők. Nagyon finom vaníliás krémmel, csoki krémmel, karamell krémmel, nugát krémmel. Ezenkívül még nagyon ünnepivé lehet tenni ha a vanília krémbe rumba áztatott aszalt vagdalt gyümölcsöket keverünk. A krémből egy részt elteszünk a tetejére. A gyümölcsös krémet betöltjük a lapok közé a tetejét sima krémmel megkenjük majd díszítjük karikára vágott kivivel és banánnal. Majd erre készítsünk egy zselatin réteget. Pár óra állás után isteni finom gyümölcsöt süteményt kapunk ami megálja a helyét bármilyen ünnepi alkalommal.


