Hamis marcipán készítése

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Ilona

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

1

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

15

Nehézség

Hamis marcipán készítése

Recept leírás:

Hozzávalók:

Hozzávalók: 1 dl

*

Elkészítés:

Elkészítése:
Tejben keverjük el a cukrot és forraljuk föl, alacsony hőmérsékleten gyöngyöztessük pár percig míg a cukor elolvad. Ha porcukrot használunk, mint most én, akkor csak langyosítjuk és már apránként keverhetjük is bele az átszitált lisztet. Alaposan keverjük el, hogy ne legyen csomós, pár percig főzzük, mikor már érezzük, hogy krémszerű az állaga levesszük a tűzről  hozzáadjuk a vajat és az aromát. Mikor kihűlt, étkezési keményítőt hintünk a munkapultra és átgyúrjuk, lehet porcukros felületen is. Majd folpackba  csomagoljuk és a hűtőbe tesszük.

Hamis marcipán készítése

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Hamis marcipán készítése

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!