Hozzávalók:
2 db közepes sárgarépa
20 dkg füstölt karaván sajt
1 kis tubus majonéz
3-4 evőkanál tejföl
3-4 gerezd zúzott fokhagyma
csipet só
*
Elkészítés:
A sárgarépákat lereszeljük, a négyoldalú reszelőnek azon az oldalán ahol a sajtot szoktuk. Megszórjuk a csipet sóval, 5 percet állni hagyjuk, majd jól kicsavarjuk, és egy tálba tesszük. A levét ne öntsük ki, hanem igyuk meg nagyon sok vitamin van benne és jó ízű is!
A karaván sajtot ugyanezen a reszelőn reszeljük, és hozzátesszük a kicsavart sárgarépához.
Beletesszük még a fokhagymanyomóval összenyomott fokhagymákat, a kis tubus majonézt, és a tejfölt. Ezután jól összekeverjük és piritós kenyérrel kínáljuk.