Hozzávalók:
1-1 szál fehér és sárgarépa
1 kisfej hagyma
1 db zellergumó
kis db karalábé
zöldpetrezselyem
só, bors,
1 kis db zöldpaprika
1 db paradicsom,
0,5 dl olaj
piros füszerpaprika
levestészta.
Toldi füszer termékek.www.toldifuszer.hu
*
Elkészítés:
A zöldségeket megpucoljuk,mossuk és feltesszük hideg vizbe, sózzuk, pici örölt bors és puhára fözzük.
Addig a hagymát összevágjuk, nem kell apróra-és olajon megfuttatjuk, pirospaprikát teszünk bele és hozzáadjuk a paradicsomot és a zöldpaprikát apróra vágva. 1 dl vizzel felengedjük és 10 pecig lassan fözzük.
Amikor a zöldségek megpuhultak szürőkanálon keresztül beleöntjük a pörkölt alapot a levesbe.
Ez adja meg a szinét és az ízét.
Egyet forralunk rajta és külön kifözzük a levestésztát, ami lehet cérnametélt vagy grízgaluska.
Vágott petrezselyemmel megszórjuk tálaláskor.
Nagyon gyors és finom leves és még olcsó is!