Hamis hájas tészta Csilditől

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Csildi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

120

Sütési / főzési idő (perc)

25

Nehézség

Nehéz

Recept leírás:

Hozzávalók:

50 dkg finom liszt
2 db tojás sárgája
2 evőkanál 10% ecet
2,5 dl langyos víz
kávés kanál só
Kencés töltelék
25 dkg sertés zsír
12,5 dkg finom liszt
tésztába
sütés álló lekvár ízlés szerint,mák,dió

*

Elkészítés:

Ha nem akarunk bajlódni a hájjal itt egy szuper ötlet.
Az 50dkg lisztet, tojássárgáját, vizet, ecetet,sót jó alaposan kidolgozzuk, letakarva pihentetjük kb. 20 percig.
Szép simára kikeverjük a zsíros tölteléket.
A tésztát kinyújtjuk, megkenjük a zsír 1/4 részével, hajtogatjuk, alulról felfele aztán fentről le és a két oldalát is ráhajtjuk ,így pihentetjük 20 percet .Fontos hogy mindig ugyanúgy hajtogassuk .Utána újra kinyújtjuk és ezt 4x ismételjük .Így lesz leveles a tésztánk.
Az utolsó pihentetés után 3-4 mm vastagra nyújtjuk a tésztát, és kb. 6-6 cm-es négyzetekre forró késsel felkockázzuk.   A tészta lapocskákat  lekvárral töltjük, és félbe hajtjuk. A sütiket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt, rózsaszínre sütjük. Forrón vaníliás porcukorba forgatjuk.
Ez a tészta ugyanolyan, mint a hájas tészta, ezért Anyukámtól tanult praktikákat most is alkalmaztam:Forró késsel nem nyomodik szét a tészta.