Hamis gulyásleves 2.

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Zia

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

3

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

45

Nehézség

Könnyű

Hamis gulyásleves 2.

Recept leírás:

Hozzávalók:

5 db alsó csirkecomb csont (filézésből maradt)
2 szelet bacon (szeleteltből)
3 db közepes gyökér
4 db közepes sárgarépa
3 db közepes krumpli
1 db hagyma (közepes)
2 gerezd fokhagyma (lehet több)
1 teáskanál piros arany
pirospaprika (ízlés szerint)
só, bors, őrölt kömény (ízlés szerint)
petrezselyem, zeller zöld
olaj
erős paprika (ízlés szerint)
Galuskához:
1 tojás/vagy sütésből maradt 2 tojás sárgája
liszt, pici só

*

Elkészítés:

Megtisztítjuk, feldaraboljuk a zöldségeket.
Fazékban (kb. 2 l) kevés olajon a bacon szeleteket ropogósra sütjük, kivesszük. Az apró kockákra vágott hagymát kevés sóval üvegesre pároljuk (olajt tehetünk még hozzá).
Beletesszük a csontokat, pároljuk, rátesszük a piros aranyat, megszórjuk borssal, pirospaprikával, átkeverjük. Felöntjük 4 dl vízzel, közepes tűzön főzzük 15 percig, belerakjuk a karikára vágott gyökeret, sárgarépát és a bevágott fokhagymát, megszórjuk az őrölt köménnyel. Együtt pároljuk/főzzük 20 percig, beletesszük a kockára vágott krumplit, majd felöntjük bő háromnegyed részig vízzel, ízlés szerint még sózzuk.
Mikor majdnem kész, kivesszük a csontokat. A tojásból, liszttel, pici sóval, kevés vízzel lágy galuskát készítünk és kiskanállal beleszaggatjuk.
Pár perc alatt készre főzzük a levest. Beletesszük a petrezselymet, zeller zöldet – bele lehet főzni korábban is, én csak a végén teszem hozzá –, letakarjuk a fazekat és elzárjuk a tüzet alatta.
15-20 perc múlva erős paprikával, sült baconnal tálaljuk – kenyérrel fogyasztjuk.
Megjegyzés:Marha, disznó stb. hús csontja is felhasználható.

Hamis gulyásleves 2.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Hamis gulyásleves 2.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!