Hozzávalók:
5 db. krumpli,
1 fej vöröshagyma,
3 gerezd fokhagyma,
3 sárgarépa,
1 petrezselyem gyökér,
1/2 zeller,
1/2 karalábé,
1 kis csokor petrezselyem zöld,
1 szál lestyán levél,
csipetnyi őrölt kömény,
1/2 csípős zöldpaprika, vagy kisebb csili
1 kávéskanál őrölt pirospaprika,
1 db. zöldpaprika,
1 db. paradicsom,
só, frissen őrölt bors,
1/2 kanál zsír.
1 tojás, liszt, víz a galuskához.
*
Elkészítés:
Az összes zöldségfélét ízlés szerint feldarabolom.
Fazékban kevés zsíron megdinsztelem a hagymát, majd mikor üveges lett, hozzáadom a többi zöldséget, a fokhagyma, és a zöld fűszerek kivételével.
A csípős paprika ízlés szerint elhagyható.
Jól összekeverem, fedőt teszek rá, és 5 percig párolom.
Lehúzom a tűzről.
hozzáadom az őrölt pirospaprikát, majd felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje.
1 tojásból, lisztből, és vízből galuskát keverek ki, és vágódeszkáról a levesbe szaggatom.
Hozzákerül a fokhagyma, és az apróra vágott zöld fűszerek is, és készre főzöm.