Hamis Eszterházi rostélyos

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Lulu

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

50

Sütési / főzési idő (perc)

60

Nehézség

Haladó

Hamis Eszterházi rostélyos

Recept leírás:

Hozzávalók:

1 kg karaj (az eredeti marhahúsból készül, de sertés karajból is nagyon finom), 2 fej vöröshagyma, 2 sz. sárgarépa, 1 sz. petrezselyemgyökér, 1 kis zeller, 2 dl fehérbor, 2 dl víz, só, bors, babérlevél, mustár, 2 dl tejföl, olaj, pici citromlé.

*

Elkészítés:

A hús felszeleteljük, vékonyra kiverjük. A répát, petrezselyemgyökeret karikára, a zellert kis kockára vágjuk. Forró olajban a hús mindkét oldalát barnára sütjük, kiszedjük és félre tesszük. A visszamaradt zsiradékon megpároljuk a finomra vágott vöröshagymát és a felaprított zöldségeket. Felengedjük a borral és a vízzel, fűszerezzük és belerakjuk a húst is és puhára főzzük. Ha kész, mustárral, pici citromlével elkevert tejföllel besürítjük. Spagettivel tálaljuk.

Hamis Eszterházi rostélyos

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Hamis Eszterházi rostélyos