Hozzávalók:
Tésztához:
40 dkg liszt
15 dkg cukor
10 dkg Rama margarin
7 evőkanál tej
1 tojás
fél csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
csipet só
Töltelékhez:
5 dl tej
2 csomag citromos pudingpor
20 dkg cukor
500 gramm tejföl
1 citrom leve
*
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk a Konyhaművész Pro Tálban, és fél órára hűtőbe tesszük.
Közben tejet pudingporral, cukorral sűrűre főzzük az 1 l-es Mikrokannában 600W-on és 6 perc alatt.
Ha kihűlt hozzákeverjük a citrom levét.
A tejfölt kikeverjük a cukorral, majd a kihűlt pudinggal összekeverjük.
A tésztát két részre osztjuk. Egyik felét a Gyúrólapra tesszük, hengerré formáljuk, majd a Nyújtóval tégléalap alakúra kinyújtjuk és az előzőleg kikent, lisztezett / vagy sütőpapíros/ tepsibe (38×22 cm) tesszük.
Megkenjük a krémmel, rátesszük a másik kinyújtott lapot.
Villával megszurkáljuk a tetejét.
Előmelegített sütőben közepes lángon (160 fok) sütjük, amíg a tészta szép színt kap.
Sütés után hagyjuk teljesen kihűlni, majd kockákra szeletelve, porcukorral megszórva tálaljuk.