Hozzávalók:
A fűszerek Toldi fűszertermékekből:
http: //www.toldifuszerek.hu
1 kg kicsontozott sertés tarja
3 fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
só
bors
házi szalonna
köret változó lehet sült burgonya
én paleosan: sült zöldségeket csináltam sült sárgarépát és sült paszternákot (2-3db)
*
Elkészítés:
Én nem ehetek burgonyát, ezért sült krumpli helyett köretnek sült sárgarépát és sült paszternákot=zöldséget készítek.
A húst megmosom, kiklopfolom, megszórom só, borssal mindkét oldalát.
Egy nagy tepsit kizsírozok és beleteszem a hússzeleteket.
Karikára vágott hagymát teszek a tetejére és darabolt fokhagymát.
Vágok minden hússzelethez egy csík házi szalonnát és a tetejére helyezem.
Pici vizet öntök alá, aztán lefóliázom.
Előmelegített sütőben 200 fokon sütöm kb. 1 órát, majd leszedem a fóliát róla és pár percig pirítom, amíg piros lesz a szalonna.
Közben elkészítem a köretem sült burgonya, vagy zsírban kisütött sárgarépa és paszternák csíkok.
Salátát, vagy savanyúságot lehet tálalni hozzá.
Ez a család egyik kedvenc vasárnapi ebédje.
Finom omlós lesz a hús és a szalonnától nagyon finom íze lesz.