Hozzávalók:
Hamburgerzsemle *
Hozzávalók:
2 dl langyos tej
2 ek. cukor
1 tk. só
40 g olaj
1 tojás
100 g joghurt
60 dkg liszt
2 dkg élesztő
1 tojás a kenéshez
Húspogácsa *
Hozzávalók:
1 kg sertéshús
1 nagy fej vöröshagyma
ételízesítő
bors
2 tk szódabikarbóna
*
Elkészítés:
Hamburgerzsemle:
Mindent bepakolok a gépbe, majd hagyom, hogy a gép dolgozzon helyettem. Miután megkelt, lisztezett felületre borítom és 9 egyforma, kb. 120 g-os darabba vágom a tésztát. Egyenként megformázom a zsemléket, majd sütőpapírral bélelt tepsire ültetem őket. Hagyom ismét duplájára kelni, lekenem felvert tojással, megszórom szezámmaggal és 180 fokos sütőben sütöm kb. 18 pecig.(Limara)
Húspogácsa:
Először a vöröshagymát egészen finomra aprítsuk fel.
Adjuk hozzá a húshoz és jól gyúrjuk össze.
Adjuk hozzá a szódabikarbónát, borsot, ételízesítőt,annyit hogy legyen íze és jól gyúrjuk össze ezzel is.
Tegyük be a frizsibe 1 órára.
Formázzuk egyforma húspogácsákat. Ne legyen sokkal kisebb az átmérője a húsnak, mint a zsemle, mert még össze is fog kicsit menni sütés közben!
Egy kiskanál olajat forrósítunk serpenyőben, és amikor nagyon forró, akkor kezdjük el sütni a húst.
Oldalanként kb.3 percig süssük készre.
És már rakhatjuk is össze a tökéletes hamburgert.
Jó Étvágyat Kívánok!