Hozzávalók:
Fasírt:
*
Elkészítés:
Bedagasztjuk a tésztát.
Lehet kézzel is, és kenyérsütő géppel is.
Ha kész a gépben a dagasztás rögtön szedjük ki és tegyük ét egy kelesztő tálba.
Kb 40 perc / 1 óra kelesztés elég.
Aztán 9 felé vágjuk, és zsömléket formázunk belőle.
Rátesszük a zsömlét a sütőtálcára, és megint hagyjuk kelni.
Amikor elkezd kelni szépen nagyujjal lehet a közepétől kifelé formázni, kerekíteni.
1 tojás sárgáját kis tejjel összekeverjük, és ezzel kenjük meg a zsömle tetejét.
A tojássárgája elég 3 adag megkenésére, nem sok tej kell hozzá.
Ha szépen megemelkedett, előmelegített sütőben kisütjük (kb 180 fok ).
Hamburger húsnak fasírtot csinálunk, amit laposabbra formázunk.
Arányban: 1 kg húshoz 5 szárított zsömle és 2 tojás.
Tepsiben, sütőben sütjük ki, de ha otthon más fasírt recept van természetesen felhasználható.
A zsömlében mi így helyezzük el a hozzávalókat: mustár, saláta, husi, sajt, majonéz, lilahagyma, uborka, paprika, paradicsom, ketchup.
Másnap mikróban pár másodperc elég a melegítésre, és így is finom.