Hambi – gluténmentesen

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

8

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

25

Nehézség

Hambi – gluténmentesen

Recept leírás:

Hozzávalók:

40 dkg Mester kenyérliszt
1 cs. szárított élesztő
1 tk cukor
1 tk só
250 g joghurt
kb. 1 dl tej
1 ek szőlőmagolaj
Kenéshez: 1 db tojás
A szőráshoz: lenmag/szezámmag
A húspogácsához:
50 dkg darált marhahús
1 fej hagyma

őrölt bors
2 ek mustár
3-4 ek paradicsompüré
1 db tojás
Továbbá:
mustár
ketchap
saláta
paradicsom
paprika
uborka

*

Elkészítés:

Az élesztőt feloldjuk a langyos tejben, amibe előzőleg a cukrot is feloldottuk.
A lisztet és sót tálba tesszük, ha kicsit felfutott, hozzáöntjük az élesztős keveréket, hozzáütjük a tojást, ráöntjük a joghurtot és dagasztani kezdjük.
Mikor egynemű a tészta, hozzáadjuk a szőlőmagolajat és fényes tésztát dagasztunk.
A tészta lágy lesz, de olajos kézzel formázható, a formáját a tepsiben megtartja.
8 zsemlét formáztam olajos kézzel és egy sütőpapírral bélelt tepsire raktam, fél órát letakarva kelni hagytam.
Mielőtt a sütőbe tettem volna, lekentem tojással és megszórtam szezámmaggal.
180 fokos sütőben 25 percet sütjük.
A darált húst egy tálba tesszük, megsózzuk, 2-3 mokkáskanálnyi borsot szórunk bele, hozzáadjuk a nagyon apró kockákra vágott hagymát, a 2 evőkanál mustárt, a tojást, és kanalanként a 3-4 evőkanál paradicsompürét.
A masszát összegyúrjuk 8 pogácsát formázunk belőle.
Egy teflon serpenyőt kissé megolajozunk, és kis lángon, lassan, mindkét oldalát 8-8 perc alatt pirosra sütjük.
Tálalás : a bucikat kettévágjuk, beletesszük a húspogácsákat és salátával, hagymával, paradicsommal stb töltjük.

Hambi – gluténmentesen

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Hambi – gluténmentesen

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!