Hozzávalók:
50 dkg darálthús (a legjobb ha vegyesen van sertés, csirke, marha)
1 hagyma apritva
1 tk vaj
200 ml zsemlemorzsa
50 ml tej
1 tojás
1 kk só
kevés bors
kevés szerecsendió
fél pohár vörösbor (kólából is isteni)
2 ek kechup
2 ek chúno szósz
2 ek viz
1 tk mustár
kevés só, bors
*
Elkészítés:
A hagymát egy csészébe tesszük, rádobjuk a vajat, lefedjük, és 2 percre mikróba tesszük.
A tejjel leöntjük a zsemlemorzsát, majd a többi hozzávalókból masszát gyúrunk. 4 fasirtot formázunk belőle, és legalább egy órára hűtőbe tesszük.
Egy serpenyőben olajat hevitünk, beletesszük a fasirtokat, és pirosra sütjük, majd megforditjuk és fedővel lefedve sütjük.
Ha már úgy gondoljuk, hogy mindenhol átsült (oldalanként kb. 3 perc), akkor kivesszük őket egy tányérra és elkészitjük a szószt.
A visszamaradt olajba beleöntjük a bort, majd felforraljuk, hogy az alkohol távozzon, azután hozzáadjuk a többi hozzávalót és sűrűre főzzük.
Leöntjük vele a megsült fasirtokat és rizzsel tálaljuk.
Jó étvágyat kivánok!