Hozzávalók:
50 dkg halfilé(kiengedve, tisztán mérve)
2 kisebb tojás
4 ek. liszt
sör
só
bors
szerecsendió
halfűszer
kevés liszt a forgatáshoz
zsír, vagy olaj a sütéshez(lehet vegyesen is)
*
Elkészítés:
A halszeleteket kiengedés után megmosom, a vizet óvatosan kinyomkodom belőlük, megsózom. Így hagyom állni fél órát. Addig elkészítem a sörtésztát. A tojásokat egy tálba ütöm, hozzáteszem a lisztet, simára keverem. sózom, borsozom, reszelek bele szerecsendiót, és készen kapható halfűszert. Felengedem annyi sörrel, hogy bevonómassza sűrűségű legyen. A halszeleteket előbb lisztbe, majd a sörtésztába mártom és forró zsiradékban mindkét oldalát szép pirosra sütöm. Sült krumplival tálalom.