Hozzávalók:
1 csomag Pangasius filé ( 80 dkg )
2 db zsemle
1 dl tej ( kb )
5 ek liszt
1 db tojás
pár csipet bors, só, őrölt cayennebors ( ízlés szerint )
10 dkg füstölt sajt
olívaolaj a sütéshez
60 dkg új burgonya
petrezselyem, kakukkfű
citrom a díszítéshez
*
Elkészítés:
A zsemlét robotgépben meglocsoljuk tejjel, sózzuk, borsozzuk és turmixeljük.
hozzáadjuk a halat, tojást, reszelt füstölt sajtot, zöldfűszereket, cayenneborsot.
Pogácsákat formálunk és lisztben megforgatjuk.
Forróolajban kisütjük, petrezselymes burgonyával, citrom karikával tálaljuk.
A halpogácsát 3-3 percet sütjük oldalanként forró olajban.
A fűszerek Toldi Fűszer termékek