Hozzávalók:
2 db.3 kg-os ponty
4 pontyfej
8 kárász-sűrítéshez
3/4 l saját lecsó /nyáron friss zöldség: paprika,paradicsom/
4 fej hagyma
2 sárgarépa,1 nagy ág zellerlevél,fokhagyma,
2 kanál mustár,
Só,bors,vegeta,fokhagymapor,1 doboz halászlékocka,
Vegeta fix halászléhez és halpaprikáshoz,édes paprika
olaj vagy zsír…
*
Elkészítés:
A hagymát apróra vágni…olajon megüvegesíteni,bele tenni a lecsót,sárgarépát,zellerzöldjét,
bele tenni a halfejeket-megfőzni…10 perccel az alaplé befejezése előtt bele tenni a kárászokat.Ha megfőlt,
kiszedni-kicsontozni.
Az alaplevet leszűrni,hogy ne legyen benne szálka….
Vissza tenni a bográcsba.
A kárászokat és a fejeket kicsontozni és 6-os darálón/kislyukún/ ledarálni./a megfőt lecsót,hagymát is/.
Beletenni az alaplébe és befűszerezni…Főzni még kb .20 percig.
Végül beletenni az előre besózott hal patkókat,halikrát és…10 percig főzni!!
Jó étvágyat!!!
