Hozzávalók:
60 dkg pontyszelet
1/2 kg vöröshagyma
1nagy ek. pirospaprika
1csöves erős paprika
1 doboz mélyhűtött halsűrítmény
4 db halászlékocka
só
*
Elkészítés:
Ha nincs lehetőségünk egész halat vásárolni, ponytszeletekből is finom halászlét főzhetünk. Egy doboz mélyhűtött halsűrítmény, pár halászlé kocka és igazán jó eredményt kapunk.
A halszeleteket besózom, hagyom állni 2 órán át. A hagymát szeletekre vágom, felteszem főni 2 liter vízben, enyhén megsózom. A sózással vigyázni kell, mert a halszeletek be vannak sózva. Amikor már puha a hagyma, a felét kiszedem, leturmixolom, visszateszem a lébe. Hozzáteszem a halsűrítményt, a pirospaprikát, az erős paprikát és a halászlékockákat. Így együtt főzöm 20-25 percig, majd szépen, óvatosan beleengedem a halszeleteket és addig főzőm, amíg megpuhulnak.