Halászlé pontyszeletekből

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

40

Nehézség

Könnyű

Halászlé pontyszeletekből

Recept leírás:

Hozzávalók:

60 dkg pontyszelet
1/2 kg vöröshagyma
1nagy ek. pirospaprika
1csöves erős paprika
1 doboz mélyhűtött  halsűrítmény
4 db halászlékocka

*

Elkészítés:

Ha nincs lehetőségünk egész halat vásárolni, ponytszeletekből is finom halászlét főzhetünk. Egy doboz mélyhűtött  halsűrítmény, pár halászlé kocka és igazán jó eredményt kapunk.
A halszeleteket besózom, hagyom állni 2 órán át. A hagymát szeletekre vágom, felteszem főni 2 liter vízben, enyhén megsózom.  A sózással vigyázni kell, mert a halszeletek be vannak sózva. Amikor már puha a hagyma, a felét kiszedem, leturmixolom, visszateszem a lébe. Hozzáteszem a halsűrítményt, a pirospaprikát, az erős paprikát és a halászlékockákat. Így együtt főzöm 20-25 percig, majd szépen, óvatosan beleengedem a halszeleteket és addig főzőm, amíg megpuhulnak.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Halászlé pontyszeletekből

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!