Hozzávalók:
1,20 kg ponty szelet, 1db ponty fej, kevés belsőség (ikra, haltej). 2 db vöröshagyma (jó nagy fejek), 4 db halászlé kocka, piros törött paprika (1 púpos evőkanál) Só, csípös paprika
*
Elkészítés:
A patkó alakú halszeleteket a csontnál ketté vágtuk, és lesóztuk a fejjel és a belsőséggel együtt.
(2 órát állt a sóval ) Ez idő alatt a vöröshagymát apróra darabólva feltettük főni kevés vízben, 2 órát főtt, a halászlékockákkal együtt.
Majd ezt leturmixoltuk, és felengedtük kellő mennyiségű vízzel, majd beletettük a halat, amikor felforrt beletettük a pirospaprikát, Közben megkóstóljuk, hogy kell-e még só bele.
15-20 perc rotyogtatás után már készen is van ez a finom halászlé !