Halászlé bográcsban

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

10

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

90

Nehézség

Könnyű

Recept leírás:

Hozzávalók:

2 db.2 kg-os ponty
4 kárász szeletnek
4 pontyfej
8 kárász-sűrítéshez
3/4 l saját lecsó /nyáron friss zöldség: paprika,paradicsom/
4 fej hagyma
2 sárgarépa,1 nagy ág zellerlevél,fokhagyma,
2 kanál mustár,
Só, m.k.bors,2 e.k.vegeta,1 k.k.fokhagymapor,1 doboz halászlékocka,
Vegeta fix halászléhez és halpaprikáshoz,édes paprika
olaj vagy zsír…

*

Elkészítés:

A hagymát apróra vágni…olajon megüvegesíteni,bele tenni a lecsót,sárgarépát,zellerzöldjét,
bele tenni a halfejeket-megfőzni…10 perccel az alaplé befejezése előtt bele tenni a kárászokat.Ha megfőlt,
kiszedni-kicsontozni.
Az alaplevet leszűrni,hogy ne legyen benne szálka….
Vissza tenni a bográcsba.
A kárászokat és a fejeket kicsontozni és 6-os darálón/kislyukún/ ledarálni./a megfőt lecsót,hagymát is/.
Beletenni az alaplébe és befűszerezni…Főzni még kb .20 percig.
Végül beletenni az előre besózott hal patkókat,halikrát és…10 percig főzni!!
Jó étvágyat!!!
Tegnap halsalátát készítettem,a levet eltettem,amely
mára kocsonyás volt …azzal készítettem a halászlét