Hozzávalók:
Most csak pontyból készült a halászlénk.
2,5-3kg ponty megtisztítva feldarabolva, besózva
4-5 fej vöröshagyma lereszelve finomra
só ízlés szerint
tört pirospaprika 2-3 evőkanál púposan
víz 2-2,5 liter
tálaláshoz: házi gyufatészta
*
Elkészítés:
A hal feldarabolása és besózása nem a helyszínen készült, ezért arról nem tudtam fotót készíteni. Férjem csinálta. Előző nap megvásároltuk a halat és feldolgozva besózva tároltuk. Másnap készült a szabadban a halászlé.
A bográcsba belehelyezem a halszeleteket, majd a vizet kimérem hozzá, nehogy túl sok lé legyen a végén. Felteszem a tűzre és ha felforrt hagyom picit még és hozzáadom a tört pirospaprikát, a hagymát és a sót. Kb. jó fél óra múlva már meg is fő a hal. Azért írtam, hogy változó az időpont, mert nem kell sok neki, viszont mennyiségtől függő.
A tálalásnál látszik milyen szépen gyöngyözik a hallé, házi készítésű gyufatésztával tálaltuk, én simán ettem.