Hozzávalók:
Halászlé:
600 g halszelet (busa, ponty, amúr)
1 db TV paprika
1 db paradicsom
4 közepes fej vöröshagyma
teáskanál cshili paprika
2 db halászlé kocka
7 púpozott teáskanál fűszerpaprika
3 teáskanál só
3 L víz
A befejezéshez
0.5 L víz
4 halászlé kocka
400 g halfilé – ponty
*
Elkészítés:
Az összetevőket alaposan megtisztítjuk, majd felaprítjuk a paradicsomot, paprikát, vöröshagymát vagy 4 felé vágni 2halászlé kockát es csili paprikát rakni bele.A halszeleteket, amit a pasztirozáshoz kell azt bele rakni valamint az összes fűszert egy lábasba tesszük, és felöntjük a 3 liter vízzel. Lefedjük a lábast, ezután közepes hőfokon kb 1 óra alatt teljesen szétfőzzük az összetevőket. Paradicsompaszírozón átpaszírozzuk az alapot, visszatöltjük a lábasba. Amit kész felöntjük még 2 liter vizzel A befejezéshez való halfilét csíkikra szeleteljük.Beletesszük a halfilét az átpaszírozott alapba, és még 4 halászlé kockát . Ha nem olan csipős akor még csipős paprikát rakni bele majd addig főzzük, míg a halfilé puhára nem fő – kb 10 perc.A kész leves tálalásakor ügyeljünk arra, hogy a leves forró legyen.