Halászlé

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

45

Sütési / főzési idő (perc)

50

Nehézség

Könnyű

Recept leírás:

Hozzávalók:

1, 30 kg  ponty
1 kg vöröshagyma
2 nagy ek. pirospaprika
2 csöves erős paprika
1 doboz mélyhűtött  halsűrítmény
6 halászlékocka

*

Elkészítés:

A tisztított ponty fejét, farkát levágom, a törzsét felszeletelem 2-3 centis szeletekre.  Ha nagyobb mennyiség készül és több hal van, érdemes megfőzni és átpasszírozni a fejet, farkat, de egy halnál én inkább készen vett halsűrítménnyel csinálom. A halszeleteket besózom, hagyom állni 2 órán át. A hagymát szeletekre vágom, felteszem főni 3 liter vízben, enyhén megsózom.  A sózással vigyázni kell, mert a halszeletek be vannak sózva. Amikor már puha a hagyma, a felét kiszedem, leturmixolom, visszateszem a lébe. Hozzáteszem a halsűrítményt, a pirospaprikát, az erős paprikát és a halászlékockákat. Így együtt főzöm 20-25 percig, majd szépen, óvatosan beleengedem a halszeleteket és addig főzőm, amíg megpuhulnak.

Halászlé