Halászlé

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Katrin

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

10

Nehézség

Könnyű

Recept leírás:

Hozzávalók:

kb. 1 kg halhús (szelet)
1 nagyobb fej vöröshagyma
1 evőkanál pirospaprika
2 db halászlékocka
20 dkg gyufatészta, de üvegtészta is jó

*

Elkészítés:

A halszeleteket besózom, s félreteszem kb.
1 órára.
Közben megfőzöm a halászlébe a gyufatésztát.
Én most rizstésztát vettem, s azt főztem hozzá, nagyon finom volt az is… Amikor letelt az 1 óra, akkor a hal szeleteket berakom egy lábosba, felöntöm vízzel, hogy 2 újnyira ellepje.
A vöröshagymát apró kockára vágom, azt is belerakom, s az összetört halászlékockákat is.
Néha óvatosan megkeverem, nehogy összetörjenek a halszeletek.
Kb.
20 perc után megkóstolom, hogy elég sós-e?
Ha nem, akkor utána sózom.
Aki akar, tehet bele erőspaprikát, mi nem szeretjük, így én soha nem teszek bele, nekünk így finom!!
Igazából forrástól számítva kb.
fél óra alatt elkészül a halászlé…megfő a hal, az íze finom lesz… Utána átszűröm a halászlét.
Külön tálalom a halászlét, külön tányérban a halakat, s külön tányérban a tésztát… Jó étvágyat hozzá!!