Hozzávalók:
15 dkg spagetti
1,5 dl majonéz
2 dl kefír
1 doboz sprotni
fél citrom
1 csokor petrezselyem
1 db kígyóuborka
25 dkg kemény, apró paradicsom
kis méretű halacskák
saláta levél
*
Elkészítés:
A spagettit apróra törjük, forrásban lévő vízben megfőzzük.
Hideg vízzel leöblítve, hagyjuk kihűlni.
Közben elkészítjük a mártást, amihez a majonézt simára keverjük a kefirrel, és a sprotni levével, amit leszűrünk előzőleg.
Hozzáöntjük a citrom levét és belekeverjük a megtisztított és összezúzott petrezselymet.
Sózzuk, borsozzuk.
Beletesszük a vékony csíkokra vágott 1 kis szál kígyóuborkát, majd a főtt spagettit is beleforgatjuk.
Majd a vékony szeletekre vágott paradicsomot és a darabokra szedett kis halakat.
Óvatosan összekeverjük, tetejére díszítésként citromkarikát és haldarabkákat teszünk.
Lefedve hűtőben tároljuk, hidegen tálaljuk.