Hozzávalók:
45 dekagramm Afrikai harcsa filé
1 nagyobb vöröshagyma,
4 gerezd fokhagyma,
1 (szikkadt) zsemle,
1 teás kanál házi vegeta
1 db pritamin paprika apróra darálva
2 db tojás,
3-4 csepp tökmag olaj
zsemlemorzsa,
1 tk tengeri só,
pici tej
1 tk bors
*
Elkészítés:
A harcsa filét, egészen apró kockákra vágjuk.
A fokhagymát vöröshagymát megtísztítva apróra szeljük.
Tejben megáztatjuk a zsemlét.
Ezeket az alapanyagokat összekeverjük a harcsa filével.
Rárakjuk a darált pritamin paprikát a házi vegetát a két tojást ráütjük, ízesítjük a többi fűszerrel és a pár csepp tökmag olajjal.
Ezután ezt nagyon alaposan összekeverjük.
Egy Őzgerinc formát kibélelünk sütőpapírral, vagy kizsírozzuk az is jó.
Belerakjuk ezt a finom keveréket és megszórjuk zsemlemorzsával, majd 20 percig sütjük így egyben.
Az idő eltelte után ki lehet fordítani a formából egy sütőpapírra és kicsit megszórni a másik felét is zsemle morzsával, majd ismét 20 percet készre sütni.
Igazi ínyencség és nagyon egészséges.
Ajánlom főzelékekhez és önmagában is saláták mellé.
Ismét egy saját ötletem amit ajánlok kipróbálni.