Hal brassói

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

János

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

5

Nehézség

Könnyű

Recept leírás:

Hozzávalók:

60 dkg Nílusi sügér
1 fej vöröshagyma
4-5 gerezd fokhagyma
citrombors

bors
zsír
25 dkg zöldborsó
Kb 1-1,5 kg burgonya

*

Elkészítés:

A burgonyát megtisztítjuk, apró kockára vágjuk, és forró olajban, zsírban pirosra sütjük.
A halat szoba hőmérsékleten hagyjuk kiengedni, majd kb 3*3-as kockákra vágjuk.
A zsiradékon az apróra vágott megtisztított vöröshagymát megdinszteljük, rádobjuk a halhúst és citromborssal, sóval borssal, fokhagymával ízesítjük.
Készre sütjük, kb 5 (!) perc alatt!
A zöldborsót kevés sós vízben puhára pároljuk, majd a hal húshoz adjuk.
Végül a húsos ragut és a sült burgonyát összekeverjük, és tálalhatjuk is.