Hozzávalók:
60 dkg Nílusi sügér
1 fej vöröshagyma
4-5 gerezd fokhagyma
citrombors
só
bors
zsír
25 dkg zöldborsó
Kb 1-1,5 kg burgonya
*
Elkészítés:
A burgonyát megtisztítjuk, apró kockára vágjuk, és forró olajban, zsírban pirosra sütjük.
A halat szoba hőmérsékleten hagyjuk kiengedni, majd kb 3*3-as kockákra vágjuk.
A zsiradékon az apróra vágott megtisztított vöröshagymát megdinszteljük, rádobjuk a halhúst és citromborssal, sóval borssal, fokhagymával ízesítjük.
Készre sütjük, kb 5 (!) perc alatt!
A zöldborsót kevés sós vízben puhára pároljuk, majd a hal húshoz adjuk.
Végül a húsos ragut és a sült burgonyát összekeverjük, és tálalhatjuk is.