Hozzávalók:
2 drb. krumpli.
kb.50 dkg. rétesliszt
3 dkg élesztő.
kb. 3 dl tej.
1 dl olaj.
15 dg margarin.
só.
olaj a sütéshez
*
Elkészítés:
A krumplit megpucolom,kockára metélem sós vízben puhára főzöm.
Amikor megfőtt leszűröm róla a vizet és krumplinyomón át nyomom hagyom teljesen kihűlni.
Ezután összedolgozom a lisztel,sózom és hozzá adom a cukros tejben áztatott élesztőt,olajat .
A tésztának közepesen keménynek jól nyújthatónak kell lennie .
Vékonyra nyújtom amennyire csak lehet(1 cm vastagra) ráreszelem a margarint egyenletesen,hogy mindenhova jusson.
Hajtogatom mint a levelestésztát,és újra elnyújtom.
Kétszer kell hajtogatni és nyújtani .
A két hajtogatás közben jó, ha hagyjuk legalább 15 percet pihenni a tésztát.(könnyebb lesz nyújtani)
Az utolsó nyújtás után rácsosra metélem a tészta tetejét és felszeletelem és téglalapokat vágok.
Palacsinta sütőben felforósított olajban mindkét oldalát pirosra sütöm.