Hajdúsági tokány

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Ilona

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

180

Nehézség

Recept leírás:

Hozzávalók:

Hozzávalók: 4 főre
60 dkg marhalapocka,vagy ( borjúlapocka,) 5 dkg szalonna, 20 dkg debreceni kolbász,  2 nagyobb vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 15 dkg lecsó, só, bors, fűszerpaprika, ízlés szerint, kakukfű, 1,5 dl vörösbor

*

Elkészítés:

Elkészítése:
Az apróra felvágott szalonnát kisütöm egy serpenyőben,a kockára vágott hagymát is megpirítom rajta.
Ezután rárakom a csíkokra vágott húst és együtt pirítom tovább.
Fokhagymát, pirospaprikát és kakukkfüvet adok hozzá és sózom , borsozom. Elkeverem.
Felöntöm a vörösborral és felteszem főni.
Rövid lére főzöm,s már amikor a hús majdnem puha akkor rakom bele a felkarikázott debrecenit és a lecsót.
Készre főzöm.
Tarhonyával tálalom.

Hajdúsági tokány