Hajdinával hússal töltött párna

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Zsanette Kovács

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

5

Előkészítési idő (perc)

90

Sütési / főzési idő (perc)

120

Nehézség

Hajdinával hússal töltött párna

Hajdinával hússal töltött párna

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

25 dkg Teljes kiőrlésű Zabpehely liszt
25 dkg Graham liszt Teljes kiőrlésű
1/2 budafoki élesztő jó késhegynyi szódabikarbóna
1 db tojás
4 dkg Olvasztott ráma kevés olaj a kenéshez
3-4 dl langyos víz
ízlés szerint fűszerek só, grill fűszer,
fokhagyma, granulátum vagy friss ízlés szerint tetejére reszelt sajt
Töltelék:
1 cs Hajdina főzve,125 g -os
40 dkg Sertés darált hús
1 tk fűszerpaprika
1 nagy fej vöröshagyma ízlés szerint fűszerek só, bors, fokhagyma, grill fűszer 1 kis db tejföl

*

Elkészítés:

Tálba szitáljuk a liszteket, össze keverjük a szódabikarbónával.
Vajat felolvasszuk, élesztőt kevés cukros langyos tejbe felfuttatjuk.
2 evőkanál lisztet bele teszünk, le takarjuk még fel nem fut.
Hozzá adjuk a leírt többi hozzávalót, majd meggyúrjuk a tésztánkat.
Ezután meleg helyen letakarva pihentetjük.
Hagymát apróra vágjuk a fokhagymával együtt.
Lepirítjuk hozzá adjuk a húst, és nagy lángon jól átforgatjuk kifehéredésig, még nem enged levet.
Megszórjuk paprikával, hozzá adjuk a többi fűszereket, majd kevés vízzel felöntjük és készre főzzük.
Hajdinát csomagoláson leírtak alapján megfőzzük, ha nem tartalmazza, akkor kb 1, 4 L forrásba lévő sós vízbe megfőzzük.
20 perc alatt majd leszűrjük.
Hozzá keverjük a kész darált húshoz, majd hozzá keverjük a tejfölt, szükség esetén még fűszerezzük.
Ezzel töltjük meg a tésztánkat.
Megkelt tésztát kinyújtjuk, majd kockára vágjuk.
Mindegyikbe teszünk a töltelékből, feltekerjük és sütőpapírral olajjal kikent tepsibe rakjuk.
Hagyjuk még kicsit pihenni, tetejét kenjük meg olajjal, szórjuk meg sajttal, és mehet 180-190 c előmelegített sütőbe.
Szép tetszőleges színűre sütjük.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Hajdinával hússal töltött párna