Hozzávalók:
2 db /25 dkg cukkini
40 dkg darált hús Sertés comb
125 g Hajdina
1 kis db tejföl
10 dkg reszelt sajt
1 fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
ízlés szerint fűszerek
só,őrölt bors, fokhagyma granulátum,ételizesítő
csemege fűszer paprika
*
Elkészítés:
Hagymát apróra vágjuk a fokhagymával, majd rá tesszük a húst fehéredésig forgatjuk.
Paprikával megszórjuk, és a fűszerekkel.
Kevés vizet adunk hozzá főzzük.
Közbe a tököket félbe vágjuk, belsejét kikaparjuk kanállal.
Össze aprítjuk, majd hozzá adjuk a húshoz hogy főjön meg.
Hajdinát csomagoláson leírtak alapján készítsük el vagy 1, 3 l forrásba lévő vízbe 15-20 p alatt főzzük meg majd szűrjük le.
Megfőtt a hús, keverjük össze hajdinával, és egy kis db tejföllel.
Tököt kés segítségével, vágjunk neki talpat kívülről.
Tehát nem amit kivájtunk, hanem a kívül a zöld felén, de csak egy csíkot mintha meghámoznánk.
Azért van erre szükség hogy a tök megálljon a talpán mikor megtöltjük.
Tehát törekedjünk rá egyenesen álljon persze ügyelve hogy ne vágjuk ki a közepét.
Tököt lerakjuk egymás mellé tepsibe.
Megsózzuk várunk kicsit felesleges levet leöntve róla.
Megtöltjük a töltelékkel mind, majd megszórjuk sajttal, és mehet 180-190 c fokon megsütni, de tű próbával ellenőrizni a tököt kellően megpuhult e.