Hozzávalók:
A pörkölthöz:
1 db vöröshagyma
fél kg csirkemell filé
só
bors
pirospaprika
1 db paradicsom
1 db paprika
kókuszzsír
rizstejszín
Továbbá:
1 doboz Életfa Élelem hajdina
60 dkg zöldségmix (karfiol-brokkoli-sárgarépa)
só
oregánó
reszelt sajt/laktózmentes/növényi
*
Elkészítés:
Elkészítjük a pörköltet, a hagymát apró kockákra vágjuk, kevés kókuszzsíron megdinszteljük, rádobjuk a kockára vágott csirkemellfilét is, fehéredésig kevergetjük, majd hozzáadjuk, a megmosott, kockára vágott paprikát, paradicsomot is, sózzuk, borsozzuk, rátesszük a pirospaprikát is, és fedő alatt puhára pároljuk, ha szükséges, kevés vizet adunk hozzá, majd a rizstejszínnel összeforraljuk, félretesszük.
A hajdinát a dobozon lévő utasítás szerint megfőzzük.
A zöldségeket egy gyümölcsmosóba tesszük és átöblítjük, annyira hogy könnyet szét lehessen szedni azokat.
Ezt nem kell főzni!
Egy nagyobb tálban összekeverjük, a pörköltet, a hajdinát, és a zöldségeket.
Kókuszzsírral kent tepsibe öntjük, reszelt sajttal megszórjuk, és előmelegített sütőbe toljuk.
Sütési idő:15-20 perc.
Ha elkészült kockára vágva tálaljuk.
Glutén-, tej-(reszelt sajt helyett az arra érzékenyek, használjanak növényi sajtot, vagy el is hagyható), tojás-, cukor-, szójamentes