Hajdinás rakott zöldség

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

scarlett69

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

5

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

40

Nehézség

Hajdinás rakott zöldség

Recept leírás:

Hozzávalók:

A pörkölthöz:
1 db vöröshagyma
fél kg csirkemell filé

bors
pirospaprika
1 db paradicsom
1 db paprika
kókuszzsír
rizstejszín
Továbbá:
1 doboz Életfa Élelem hajdina
60 dkg zöldségmix (karfiol-brokkoli-sárgarépa)

oregánó
reszelt sajt/laktózmentes/növényi

*

Elkészítés:

Elkészítjük a pörköltet, a hagymát apró kockákra vágjuk, kevés kókuszzsíron megdinszteljük, rádobjuk a kockára vágott csirkemellfilét is, fehéredésig kevergetjük, majd hozzáadjuk, a megmosott, kockára vágott paprikát, paradicsomot is, sózzuk, borsozzuk, rátesszük a pirospaprikát is, és fedő alatt puhára pároljuk, ha szükséges, kevés vizet adunk hozzá, majd a rizstejszínnel összeforraljuk, félretesszük.
A hajdinát a dobozon lévő utasítás szerint megfőzzük.
A zöldségeket egy gyümölcsmosóba tesszük és átöblítjük, annyira hogy könnyet szét lehessen szedni azokat.
Ezt nem kell főzni!
Egy nagyobb tálban összekeverjük, a pörköltet, a hajdinát, és a zöldségeket.
Kókuszzsírral kent tepsibe öntjük, reszelt sajttal megszórjuk, és előmelegített sütőbe toljuk.
Sütési idő:15-20 perc.
Ha elkészült kockára vágva tálaljuk.
Glutén-, tej-(reszelt sajt helyett az arra érzékenyek, használjanak növényi sajtot, vagy el is hagyható), tojás-, cukor-, szójamentes

Hajdinás rakott zöldség

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Hajdinás rakott zöldség

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!