Hajdinás pulyka

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

János

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

2

Előkészítési idő (perc)

40

Sütési / főzési idő (perc)

45

Nehézség

Haladó

Hajdinás pulyka

Recept leírás:

Hozzávalók:

Fél liter zöldségleves ( kockából is lehet )
8 dkg hajdina
15 dkg pulykamell
4 ek olívaolaj
15 dkg spenót
1 db sárgarépa
8 dkg szeletelt gonba
2 ek fehérborecet (nekem olyan fehér borecetem van, hogy a provenci fűszerkeverek benne van)
1 kv méz
só, bors, snidling ízlés szerint

*

Elkészítés:

A levest felforraljuk, beleszórjuk a hajdinát.
Fedő alatt, lassú tűzön 20 percig főzzük, majd leszűrjük.
A pulykamellet konyhakészre tisztitjuk, egy evőkanál olívaolajon mindkét oldalát kb 20-25 percig
megsütjük. ( lehet maradék sült húst is felhasználni )
A spenótot megtisztítjuk, lecsepegtetjük. Csillag alakban a tányérra rakjuk.
A sárgarépát megtisztítjuk, megmossuk, vékony szeletekre felkarikázzuk, és megöntözzük egy kevés borecettel ( külömben megbarnul ).
Az öntethez maradék ecetet teszünk, majd a mézet hozzátesszük és elkeverjük. És ízlés szerint sóval, borssal, ízesítjük.
Hozzáadjuk a maradék olajat, és habosra keverjük. A snidlinget megmossuk, összevágjuk és az öntethez adjuk.
A pulykahúst vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a sárgarépát, a gombát, és a hajdínát, majd a spenótlevelek tetejére halmozzuk.
Meglocsoljuk a saláta öntettel. Rövid időre hűtőbe rakjuk, hogy összeérjenek az ízek.

Hajdinás pulyka

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Hajdinás pulyka

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!