Hozzávalók:
0,5 kg csirkecomb felkockázva
2 evőkanál étolaj
1 kisebb vöröshagyma
1 teáskanál só
1 kisebb paradicsom
fél db fehérpaprika
1 teáskanál őrölt pirospaprika
2 tasak konyhakész hajdina
2,5 liter víz (a hajdina főzéséhez)
1 teáskanál só (a hajdina főzéséhez)
*
Elkészítés:
A felkockázott csirkecombból vöröshagymával, s a többi hozzávalóval pörköltet főzünk, de kicsit kevesebb vízzel, mint szoktuk a pörköltet.
Kb.
fél óra alatt elkészül.
Amíg fő a pörkölt, a 2, 5 liter vizet felforraljuk, s a 2 tasak hajdinát a leírás szerint megfőzzük benne.
Ha megfőtt a hajdina, s lecsepegtettük, akkor levágjuk a zacskók tetejét, s beszórjuk egy jénai tálba a megfőtt hajdinákat.
Amikor megfőtt a pörkölt is, akkor rárakjuk a hajdinára a pörköltet, nagyon minimális szafttal.
Jól átkeverjük, s el is készült a hajdinás húsunk.