Hajdinás egytálétel

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Kercsike

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

1

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

40

Nehézség

Könnyű

Hajdinás egytálétel

Recept leírás:

Hozzávalók:

12 dkg hajdina
1 evőkanál vegamix vagy 1 db húsleveskocka
1 diónyi vöröshagyma
3 dkg vaj
20 dkg pulykamell
1 db közepes sárgarépa
1 db közepes fehérrépa
1/2 karalábé
10 dkg zöldborsó
1/2 + 1/2 zöld zöldpaprika
1/2 + 1/2 piros zöldpaprika
1 paradicsom
1 cs. petrezselyemzöld

bors
3 dkg parmezánsajt vagy más kemény reszelhető sajt

*

Elkészítés:

Miután a hajdinát átválogattuk, egy szűrőbe téve alaposan megmostuk , háromszoros mennyiségű vízben odatesszük főni.
Hozzá tesszük még az apró kockára vágott zöldségeket, a vegamixet, vagy húsleveskockát, az apróra vágott petrezselyemzöldet és félóra alatt puhára főzzük.
Közben a vajon megdinszteljük a hagymát, majd hozzáadjuk a kis kockára vágott húst, a kétféle zöldpaprikát és a paradicsomot. Meghintjük egy kis borssal.
Ha a hús megpuhult, összekeverjük a zöldséges hajdinával.
Tálaláskor meghintjük petrezselyemzölddel és parmezánsajtot reszelünk rá.

Hajdinás egytálétel

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Hajdinás egytálétel

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!