Hozzávalók:
1 kg hajdinarizottó ( 1 zacskó )
1 dl olivaolaj
1 fej vöröshagyma
2 db foghagyma gerezd
2 db sárgarépa
1 marék pici karfiolrózsák, zöldborsó szem
1 db pirospaprika, és zöldpaprika
só, bors ízlés szerint
pár levél saláta, kapros uborkasaláta a díszítéshez
*
Elkészítés:
Egy zacskó hajdinarizottó megmosunk, majd egy lábasban olivaolajon megfuttatunk egy fej apróra vágott hagymát és 2 foghagyma gerezdet.
Erre jönnek a répadarabok, pici karfiolrózsák, zöldborsó szemek és puhára pároljuk pár perc alatt.
Megszórjuk pirospaprikával, sóval, borssal és elkeverjük a hajdinarizottó.
Felöntjük vízzel és alacsony höfokon puhára pároljuk. Salátadarabokkal díszítjük és kapros uborkasalátával valamint apróra vágott zöld és pirospaprikával.