Hozzávalók:
*
Elkészítés:
Az étolajon az apró kockákra összevágott vöröshagymát megpirítjuk pici sóval, s félrehúzzuk (a só azért fontos, hogy ne égjen le a vöröshagyma).
A zacskós hajdina tetejét levágjuk, s beleöntjük egy nagyobb szűrőbe, s forró vízzel kb.
2x jól átmossuk.
Utána még 2x hideg vízzel is átmossuk, s hagyjuk lecsöpögni.
Közben a krumplinak levágjuk a héját, s apróra összekockázzuk, majd rászórjuk a hagymára, majd rászórjuk a megtisztított hajdinát, s kicsit azt is átpirítjuk.
Ezután rászórjuk a pirospaprikát, megkeverjük, majd felöntjük vízzel.
Beleszórom a sót, a köménymagot, belerakjuk a 4 felé vágott paradicsomot és a kettévágott fehér paprikát is.
Ha felforr a leves, lerakjuk takaréklángra, s belerakjuk a kolbászkarikákat, majd még kb.
20 percig főzzük.
Megkóstoljuk a levest, ha szükséges, még rakunk bele sót, ha nem, akkor már el is zárjuk alatta a gázt, s elkészült a levesünk.
Én evés előtt ki szoktam venni a levesből a paradicsomot és a fehér paprikát is.